בעלי עסקים רבים פונים אלי בשאלה: האם אני יכול לקבל הלוואה בערבות המדינה? והתשובה שלי היא "כן, אם אתה עומד בקריטריונים שנקבעו". במאמר זה, אנסה להבהיר למי מיועדת ההלוואה מהקרן בערבות המדינה ומהם הקריטריונים בהם יש לעמוד.
הקרן בערבות המדינה פועלת כבר למעלה מ 15 שנה במטרה לסייע לעסקים קטנים ובינוניים להמשיך לצמוח ולגדול וגם לאפשר ליזמים שמבקשים להקים עסקים לקבל מימון ראשוני להקמת העסק.
עסקים קטנים על פי הגדרת המדינה הם עסקים שמחזור המכירות שלהם הוא עד 25 מיליון ₪ בשנה ועסקים בינוניים הם עסקים שמחזור המכירות השנתי שלהם הוא בין 25 מיליון ₪ ועד 100 מיליון ₪.
כיצד מקבלים אישור של הקרן?
ובכן, המדינה בנתה את המנגנון הבא:
על בעל העסק (בעזרת חברת יעוץ) להכין תוכנית עסקית עבור מה מיועד הכסף ותחזית לכושר ההחזר של ההלוואה הקיימת והלוואות אחרות שכבר נלקחו
נציג מטעם הגוף המטעם (BDSK או גיזה) מגיע לביקור בעסק להתרשמות ושיחה עם הבעלים.
במידה וההתרשמות היא חיובית ישלח הגוף המתאם המלצה לבנק שייבחר ע"י העסק (לאומי, מזרחי, אוצר החייל, הבנק הבינלאומי או מרכנתיל).
הבנק, גם הוא יבקש להתרשם מהעסק במידה ואינו מכיר אותו ואז יביא את הבקשה לוועדה.
בוועדה יושבים נציג משרד הכלכלה, נציג הבנק ונציג הגוף המתאם ומחליטים על סכום ההלוואה ותנאים נלווים.
במידה והבקשה אושרה, הבנק מקבל מהמדינה ערבות בשיעור של 70% לעסק קיים ו 85% לעסק חדש. על בעל העסק להשלים בטחונות ל95% מהסכום (20% לעסק קיים ו 10% לעסק חדש). הבנק נוטל על עצמו "סיכון" בשיעור של 5% הנותרים ומעמיד לעסק הלוואה לחמש שנים עם אפשרות לגרייס של חצי שנה.
מה הם תנאי הסף שנקבעו?
לעסק אין כל חוב שלא הוסדר לרשויות המס בישראל.
בנק כלשהו אינו נוקט בהליך משפטי כלשהו נגד העסק ו/או נגד בעליו, לרבות הליכי הוצאה לפועל.
העסק או הבעלים אינו מצוי בהליך כינוס נכסים ו/או פירוק ו/או הקפאת הליכים ו/או הסדר.
העסק או הבעלים אינו מצוי בהליך כינוס נכסים ו/או פירוק ו/או הקפאת הליכים ו/או הסדרנושים ואין נגדו הליכי הוצאה לפועל כלשהם.
העסק אינו יזם בתחום הנדל"ן.
על עסק קיים להיות ריווחי ולא ממונף מעבר ליכולת ההחזר של ההלוואות הקיימות.
בשורה התחתונה: אולי זה נראה מעט מורכב, אבל בעזרתנו ב"ניהול נכון" ניתן לעבור את התהליך במהירות וביעילות והכי חשוב: התשלום עבור השירות הוא אך ורק על בסיס הצלחה!
בהצלחה!
Comments